Trädfällning Vetlanda

Vi utgår från Vetlanda och genomför Trädfällning och Trädbeskärning i Vetlanda med omnejd. Rut-avdrag 50% för privatpersoner. Kontakta oss för kostnadsfri offert.

Vi är trädfällare och arborister som utgår från centrala Vetlanda. Vi har utrustning, utbildning, försäkringar samt erfarenhet som möjliggör att vi kan genomföra även riktigt svåra trädfällningar i Vetlanda med omnejd. Varje trädfällning är unik och vår strävan är att genomföra våra insatser på enklaste vis, utan att tumma på säkerheten. Detta för att kunna erbjuda dig som kund bästa möjliga pris. Vi har flera lokala samarbetspartners i och runt Vetlanda som hjälper oss med bortforsling av trädmaterialet om så önskas.

Vill ni bli av med stubben efter att trädet är fällt så löser vi det. Här kan du läsa mer om Stubbfräsning i Vetlanda.

Markfällning

I många fall behöver vi inte klättra utan kan fälla trädet direkt från marknivå. Ibland behöver vi säkra trädet inför fällningen med hjälp av rep, vinsch eller annan utrustning i syfte att kunna genomföra en säker fällning. Vi använder också olika tekniker för att mäta trädets viktförskjutning samt hur långt trädet kommer vid en fällning. Avslutningsvis använder vi sedan olika sågtekniker för att med precision få trädet i den riktning som vi önskar.

Sektionsfällning

Vid sektionsfällning använder vi rep och selar osv och klättrar på stammen upp i trädet för att ta ner trädet i små bitar. Grenarna kapar vi oftast på vägen upp, och sedan fälls trädet bit för bit från toppen på vägen ner. Behöver vi så firas trädbitarna ner med hjälp av rep. På så vis kan vi arborister ta ner även riktigt stora träd där det är ont om plats.

Skylift

Om trädet är i väldigt dåligt skick eller står på en plats där varken sektionsfällning eller markfällning är möjligt använder vi skylift för att ta ner trädet. Från skylift-korgen sågas trädet ner i mindre bitar och kastas ner på en säker plats. Vilken typ av skylift som vi använder beror på situationen.


Vi genomför Trädfällning och Arborist-tjänster i och omkring Vetlanda, Ekenässjön, Holsby, Kvillsfors, Pauliström, Nye, Korsberga, Ramkvilla, Myresjö, Landsbro mm.  

För mer info om var vi jobbar klicka här.

RUT 50%

50% direktavdrag på faktura för privatpersoner

Kostnadsfria offerter

Våra offerter kostar dig inget och du förbinder dig aldrig till något

F-skatt

Vi innehar F-skatt, ansvarsförsäkring samt relevant utbildning