Trädfällning Öland

Vi erbjuder Trädfällning och Trädbeskärning på hela Öland. Rut-avdrag 50% för privatpersoner. Kontakta oss för kostnadsfri offert.

Tyvärr så har torka och sjukdomar tagit död på många träd på Öland. Färjestaden, Mörbylånga, Borgholm eller Byxelkrok. Vi fäller träd på hela Öland. Vi är trädfällare som har utbildning, försäkringar, utrustning samt erfarenhet som gör att vi kan genomföra även riktigt svåra trädfällningar på Öland. Varje trädfällning är unik och vår strävan som arborister är att genomföra våra insatser på enklaste vis, utan att tumma på säkerheten. Detta för att kunna erbjuda kunden bästa möjliga pris. Behöver ni hjälp med bortforsling av trädmaterialet så har vi ett nära sammarbete med Farmac som löser dett åt er.

Vill ni bli av med stubben efter att trädet är fällt så löser vi det. Här kan du läsa mer om Stubbfräsning på Öland.

Markfällning

I de allra flesta fall behöver vi inte klättra utan kan fälla trädet direkt från marken. Ibland behöver vi säkra trädet inför fällningen med hjälp av rep, vinsch eller annan utrustning i syfte att kunna genomföra ett säkert arbete. Vi använder också olika metoder för att mäta trädets viktförskjutning samt hur långt trädet kommer vid fällning. Avslutningsvis använder vi sedan olika sågtekniker för att med precision få trädet i den riktning som vi önskar.

Sektionsfällning

Vid sektionsfällning använder vi klättringsutrustning och klättrar på stammen upp i trädet för att ta ner trädet i småbitar. Grenarna kapar vi på vägen upp, och sedan fälls trädet bit för bit från toppen på vägen ner. På så vis kan vi ta ner även riktigt stora träd där det är ont om plats.

Skylift

Om trädet är i mycket dåligt skick eller står på en plats där varken sektionsfällning eller markfällning är möjligt använder vi skylift för att fälla trädet. Vilken typ av skylift som vi använder beror på situationen.


Vi genomför Trädfällning & Arborist-tjänster på Öland. Byxelkrok, Böda, Löttorp, Djupvik, Köpingsvik, Borgholm, Stora rör, Saxnäs, Färjestaden, Mörbylånga, Kastlösa, Degehamn mm. 

Framförallt under sommarperioden inriktar vi oss mot fritidshus och då finns vi även på Oknö och Revsudden med omnejd.

För mer info om var vi jobbar klicka här.

RUT 50%

50% direktavdrag på faktura för privatpersoner

Kostnadsfria offerter

Våra offerter kostar dig inget och du förbinder dig aldrig till något

F-skatt

Vi innehar F-skatt, ansvarsförsäkring samt relevant utbildning