Stubbfräsning Vetlanda

Vi utgår från Vetlanda och genomför Stubbfräsning i hela Vetlanda med omnejd. Rut-avdrag 50% för privatpersoner. Kontakta oss för kostnadsfri offert.

Vi utgår från centrala Vetlanda och kan därför ofta komma med mycket kort varsel. Är ni bara intresserade av vad det skulle kosta så kikar vi gärna förbi och ger er ett prisförslag.

Det finns flera skäl för att vilja bli av med en stubbar. Underlätta för en robotgräsklippare, möjliggöra en byggnation eller av rent estetiska skäl. Vi fräser bort stubbar och rötter i alla storlekar, och fräser även bort häckar och buskage vid behov i Vetlanda med omnejd. 

Ytlig fräsning

I de fall där hålet skall fyllas igen med jord för att plantera gräsmatta brukar vi fräsa minst ca 10 – 20 centimeter under marknivå. Utöver stubben fräser vi tillräckligt med rotsystem så att du efteråt ska kunna få en jämn och fin gräsmatta.

Djup fräsning

Om det ska återplanteras nya träd eller buskar på delar eller hela det frästa området behöver stubbarna fräsas djupare än normalt. Detta för att ett nytt rotsystem skall kunna utvecklas på samma plats. Samtidigt luckras jorden upp så att återplantering möjliggörs.

Även inför byggnation t ex vid altanbyggen eller markanläggning t ex en grusgång kan det vara nödvändigt att fräsa något djupare.

Tips! Vid stubbfräsning blir det väldigt mycket spån och flis och vi rekommenderar att all spån ska avlägsnas innan jord läggs ut inför en plantering. Detta för att undvika en försurningsprocess som uppstår när spånen sedan förmultnar, vilket hämmar tillväxt. Spånen är ett utmärkt material att använda för täckodling och liknande. Lägger du dem i komposten får du härlig mull med tiden.

Vi genomför Stubbfräsning i och omkring Vetlanda, Ekenässjön, Holsby, Kvillsfors, Pauliström, Nye, Korsberga, Ramkvilla, Myresjö, Landsbro mm.  

För mer info om var vi jobbar klicka här.


Vad kostar stubbfräsning i Vetlanda?

Eftersom vi utgår från Vetlanda så har vi inga eller väldigt låga framkörningskostnader vilket resulterar i att vi kan erbjuda bra priser på stubbfräsning i Vetlanda. Vi brukar i normalfallet kunna ge ett grovt riktpris eller kostnadsförslag direkt vid en förfrågan om stubbfräsning. Ett definitivt pris kan dock endast lämnas när vi har sett jobbet på plats. Generellt bygger vår prissättning på fler faktorer. Antalet stubbar, stubbarnas diameter och hur mycket av rotsystemet som behöver fräsas är faktorer som påverkar priset. Stubbarnas skick samt hur djupt de behöver fräsas kan också inverka på priset då det påverkar hur lång tid det tar att fräsa.

Kontakta oss så får ni ett pris för er stubbfräsning i Vetlanda med omnejd.

RUT 50%

50% direktavdrag på faktura för privatpersoner

Kostnadsfria offerter

Våra offerter kostar dig inget och du förbinder dig aldrig till något

F-skatt

Vi innehar F-skatt, ansvarsförsäkring samt relevant utbildning